LAXUN Kft. bemutatkozás:

LAXUN Kft. bemutatkozás:A Laxun Kft. elődje a SZUN BT. 2002-ben alakult és már akkor kizárólag gépkereskedelemmel foglalkozott. A vállalkozás 2008-ra kinőtte az addigi forma nyújtotta lehetőségeket, így mellette - átvéve a feladatait - létrehoztuk a Laxun Kft-t.

A Laxun Kft 2008-ban alakult cég, ám így újnak már akkor sem volt mondható. Mielőtt vállalkozásunk elnyerte jelenlegi formáját – mint a régi CÉH-rendszerben – mi is bejártuk a szakma jó pár „műhelyét”. Igyekeztünk ellesni mindenhol, amit jól csináltak mások és eszünkbe vésni azt, amit nem szeretnénk követni.

Tevékenységi körünk egyszerűen Lemez-megmunkáló gépkereskedelem, ám ennél többről van szó.Mi nem csak gépet, hanem szaktanácsot, finanszírozást és szolgáltatásokat is nyújtunk. Ettől még nem lennénk többek a szakma egyszerű napszámosainál, demi minden feladatra az optimális megoldást keressük. Már nem vagyunk fiatal cég, de továbbra is hiszünk abban, hogy aki hozzánk fordul, az megérdemli, hogy a legjobb kiszolgálásban legyen része.

Cégünk 2012-ben kezdett komolyabban foglalkozni a Lemez-megmunkáló gépekkel, ezzel új perspektívák nyíltak meg előttünk. Ma már ügyfeleink között tudhatunk olyan nagy neveket is, mint a SIEMENS Zrt., az ASSIX Zrt és az ASG Vízgép Kft.

Szintén 2012-ben fordultunk az oktatógépek területe felé a kiterjesztett valósággal működő SOLDAMATIC hegesztő szimulátorunkkal, melyek a spanyol SEABERY cég gyártmányai. Az új termék bevezetését Magyarországon sikeresnek tartjuk, így 2013-ban a legtöbb Hegesztőszimulátort mi állítottuk az oktatás szolgálatába. Ezzel az ország számos iskolájában működnek gépeink, hiszen szívügyünknek tekintjük a magas színvonalú szakmai képzést, hisz az ott megszerzett szellemi tőke, szakmaszeretet, amivel útnak indulnak a fiatalok, felvirágoztathatják és jobbá tehetik ezt a szakmát.

  Gyártó partnereink:
 • HILALSAN török gépgyártó (élhajlítók, lemezollók, profildarabolók)
 • AKYAPAK török gépgyártó (hengerítés, profilhajlítás, acélgerenda megmunkálás, csőhajlítás, stb.)
 • NUKON török gépgyártó (Fiber lézervágó gépek)
 • G-Weike kínai gépgyártó (Fiber lézervágó gépek, 3D lézervágók)
 • ECKERT lengyel gépgyártó (Plazmavágó gépek, vízvágó gépek, plazma és vízvágó kombó kép)
 • EUROMAC olasz gépgyártó (Stancoló gépek, szervó élhajlítók és robotizált élhajlító cellák, vertikális hidraulikus hajlító gépek, sarokkicsípő gépek)
 • RWT cseh gépgyártó (Sorjátlanító és csiszoló gépek)
 • MACC olasz gépgyártó (Szalag fűrészek)
 • SEABERY spanyol gyártó (SOLDAMATIC hegesztő szimulátorok)

Természetesen gépeinket szervíztechnikusaink szervizelik, tartják folyamatosan üzemben!
Az általunk forgalmazott gépeket a szervíztechnikus csapatunk üzemeli be és tartja folyamatosan üzemben. Célunk az, hogy minden ügyfelünk csak a folyamatos termelésre koncentrálhasson, a gépek ne essenek ki a termelésből. Ennek érdekében javasoljuk a rendszeres karbantartást előre tervezett gépleálláskor.

  Egyéb szolgáltatásaink:
 • Komplett technológia tervezés
 • Pályázati tanácsadás, pályázatírás
 • Finanszírozási tanácsadás


Gépeink az ipari termeléshez, az ott elvárt pontossághoz és megbízhatósághoz optimalizált gépek. Legyen Ön akár a szakma kiváló mestere, oktatási intézmény, vagy 100 főt foglalkoztató üzem. Gyártási feladataira személyre szabott megoldást kínálunk!

Forduljon hozzánk bizalommal!

Foltán István
Ügyvezető, tulajdonos

Kapcsolat