Eckert Opal Waterjet Combo

víz- és plazmavágó

Eckert Opal Waterjet Combo - víz- és plazmavágó


Eckert Opal Waterjet Combo

ECKERT vállalat bemutatása: Az egyik európai piacvezető a CNC vágógépek gyártói között, amelyek alapja a vágás. A cég székhelye a stabilitásra és a felelősséget az elmúlt 21 évben. Eckert cég foglalkoztat 100 szakembert, köztük: 20 építőmérnökök, elektronikus mérnököket és IT szakembereket. A társaság alakult 1990-ben. A Központ Legnica, Lengyelországban található és a másik központ Zwickau, Németországban van vállalatnak képviselete. A 25000 m2 gyárterületen van 4 gyártócsarnok, egy raktár és iroda. A jól fejlett infrastruktúra és kiváló munkaszervezés lehetővé teszi akár 30 gép előállítását havonta. Cégük előnyei: tökéletes minőség, szakmai tanácsadás, magas színvonalú képzési és expressz szolgáltatást.

Az ECKERT vállalat egy cég gazdag tapasztalattal és számos technikai vívmánnyal. Az Eckert cég közel 3000 rendszert telepített, többek között láng és plazmavágó gépeket a világban és legfőképp az európai országokban. A csoport elégedett ügyfeleink közé tartoznak többek között: Daimler Chrysler Rail Systems, Rolls-Royce, Becker Warkop, Manesmann – Siegen, Siemens – Chemnitz, GEA, Metall und KunstsofftechnikMeuselwitz GmbH, KlinkenbergZaanstad BV, Wismut GmbH, AS-Alukon GmbH Decker, ReckwardtMetalbau, H. Cegielski, Tagor, BAT Continental BV, Ovako Huzalgyár bv, Huta StalowaWola, TagorTarnowskieGóry, GEA. Minden évben részt vesznek a nemzetközi vásárokon, mint például: Schweissen – Schneiden Essen, IndustrieMesse – Leipzig, Euro Blech – Hannover, Nemzetközi Vásár Poznan és még sokan mások. Itt jelennek meg a cég új fejlesztései, az új gépeket itt lehet élőben megtekinteni, és kipróbálni.

Jellemzők

A szabadalmaztatott Opál vízvágó kombigép két technológiát egyesít: a gyors plazmavágást és a pontos vízvágást. A szinergia lehetővé teszi, hogy mindkét eszközt egyformán használhatjuk a vágás során. A vágógép sokoldalú és rugalmas, széles körben használható a kisvállalkozásoktól a nagy cégekig.

  Főbb tulajdonságok
 • innovatív, szabadalommal védett technológia, ami integrálja a plazmavágást és vízvágást
 • teljesen automatikus vágási folyamat
 • a két technológia együttes alkalmazásávala vágási költségek 70%-kal csökkenthetők egy standard vízvágógéphez képest
 • univerzális, széleskörűen használható vágógép minden anyagfajtához
 • lehetőség a PRO-X3D-s vágófej felszereléséhez (opció)
 • mindkét vágási technológia használata egy alkatrészre alkalmazva
 • masszív felépítés és megbízhatóság

Felépítés

Az Opál vízsugaras kombi gép portálvázas felépítésű. A konstrukció zárt acélszerkezet, ami biztosítja a nagyfokú stabilitást. A görgős vezetéket gumiharmonikával, vagy alumínium lemezekkel védjük a víz hatásaitól. A viszonylag kis portálváz súly, a speciális ágyvezeték és a precíz szervomotorok biztosítják a pontos pozicionálást és a kiemelkedő gyorsaságot.

HD3000-es fej

A HD3000 lehetővé teszi a teljes körű vágási technológia használatát. A golyósorsós hajtómű és a nagy nyomatékú szervomotor alkalmazása egyedülálló kombinációja a Z tengely vezérlésének. Ez lehetővé teszi a dinamikus és nagyobb mértékű pontosságot a plazmafej vezérlésében. Ez a technológia garantálja a tökéletes távolságtartást a vágás során az anyag és a fej között kiváló vágási minőségben. A HD 3000-es vágófej a következő érzékelőkkel rendelkezik: ütközésvédelem, elektromos/mechanikus érintés- és magasságérzékelés. Ez a felhasznált technológia lehetővé teszi a következő alkalmazások használatát: ContourCut®, ContourCutSpeed®, átmérő Pro és a TrueHole®.

PRO-X 3D vízsugaras vágófej

Az 5 tengelyes PRO-X 3D fej egy nagyon magas szintű hatékonyságot biztosít maximum 3 dimenziós pontossággal. A maximális vágási szög +/- 47 és az automatikus szögkompenzáció használatával gyakorlatilag 0 fok az eltérés a vágott felületnél. Ez a megfelelő eszköz arra, hogy minimalizáljuk az utómunkálatokat.

Asztal

Az Opál vízvágógép egy masszív, dupla rácsos asztallal rendelkezik. A horganyzott acél szerkezet (opció) biztosítja a maximális tartósságot és korrózióvédelmet. A független asztal konstrukció biztosítja a maximális stabilitást és a zökkenőmentes működést (nincs közvetlen kapcsolat a vágóasztal és a gép lineáris vezetése között).

CNC vezérlés

ECS872 magas minőségű ipari alkalmazás érintőképernyővel. Megbízható alkatrészekből összeállított rendszer, ami ellenáll a munka során jelentkező behatásoknak és biztosítja a hibamentes működést. A saját fejlesztésű szoftver és az ipari hardver háttér biztosítja a gép kapacitásának maximális kihasználását.

Szoftver

Eckert CAD / CAM 3D - egy felhasználói licenc.

Az Eckert CAD / CAM 3D szoftver LANTEK alapokra épűl, melysík fémlemezvágógépek oxigén-, plazma- és vízsugaras CNC-programozásának, teríték optimalizálására és automatizálására szolgál.

  A LANTEK CAD/CAM rendszert speciálisan arra tervezték, hogy automatizálja a fémlemezvágó gépek programozását. A Lantek szoftverek jelentős fejlettsége kielégíti az ügyfelek fémlemez megmunkálás kezelésével kapcsolatban támasztott elvárásait. A rendszer segítségével a felhasználó a következő feladatokat tudja végrehajtani:
 • DXF,DWGimport
 • CAM-Tools:ACAM-ToolsmodulaTOOLSfülöntalálható.Ezegynagyonnépszerűmodul,amely7különbözőparancsottartalmazarosszgeometriákjóalakítására(pl.Nemegyvonalbanlévővonalak,rövidkörök,egyenesvonalak).Eztgyakranakkorhasználják,amikorarajzokatmásrendszerekbenhozzáklétre,mintazIGEMS.
 • 3DCAM:Kifejezettenplazmavágáshozkészült.Tartalmazmindenparancsotavágáshoz,jelöléshezésfúráshoz.
 • Vizuálisvágásvezérlésszimulációsmodulsegítségével
 • Aszámításimodulbecsültidőtéspontosköltségeketgenerálajelentésselegyütt
 • Adatbázisrendszer

Ezt a szoftvert kizárólag az Eckert CNC vágógépekkel való munkához szánják.

Távszervíz:

A gép Internettel kapcsolatban van a gyári szervizzel, ami lehetővé teszi a távdiagnosztikai szolgáltatást. Ezzel a rendszerrel a problémák nagyon rövid idő alatt megoldhatóak (a hibák 90%-a javítható ilyen módon /a gyártó statisztikai adatai alapján/).Forduljon szakértőinkhez bizalommal:

+36-30-206-7994Elérhetőségeink

Kapcsolat